Villakoiratouhuja :)

Keskiviikkona kävin navetalla ohjastelemassa kääpiövillakoira Aeliaa. Aelia on siis Tiina Viitasen superhauska pikkusika puudeliksi, ihanan pieni mutta kivalla moottorilla varustettu kauhea kipittäjä.

Kisaan Aelialla sunnuntaina mini kolmosissa  seuramme kisoissa pari starttia (agi + hyppis), vähäks kivaa kisata vieraalla koiralla. Olen kisannut Aelialla viime syksynä Mujusen radalla josta saimme nollan. Vaatimattomasti lähden tavoittelemaan tuplanollia Aelialle.. ; ) Kovat tavoitteet pitää olla! Aeliassa on vähän samaa kuin Inkassa, sitä on hirmu kiva ohjata, se on estehakuinen ja liikkuu niin raivolla kuin pienestä villasta voi vaan löytyä. Tehtiin muutamia toistoja treeneissä erilaisilla pätkillä että miten se reagoi omaan liikkeeseen ja käskyihin. Kontakteilla se koijas mua muutamaan kertaan, varmaan aatteli että mää oon ihan lässy sille. Enpäs ollut ja sain sen pysymään kontakteilla ja kuulolle. Lähdöstä se pari kertaa varasti ja härkinkin sitä ja hyvin se siellä pysyi kun huomasi että tämä täti on tosissaan. : D Sunnuntaina sitten katsotaan miten yhteistyö toimii, ei pikkuhaukku muista omaa äitiänsä kun on niin onnessaan kun pääsee radalle juoksemaan. On se hauska koira. : )

Kiina pääsi myös tekemään pätkää, aikalailla suoraa loivilla kaarilla. Navetalla se ei koskaan ole edukseen, epäilen sitä, että se on ahdistunut joskus siellä. Sillä ei koskaan ole sama fiilis siellä kuin tallilla. Pistänkin navettatreenit boikottiin, joku siinä paikassa mättää. Ei sillä, että Kina ahdistuisi uusista paikoista mutta navetalla on selkeästi tapahtunut jotain ikävää. Joko vitutukseni kun se ei joskus liikkunut siellä heijastui jotenkin koiraan ja se muistaa sen?!?! Vaikea tietää.. Kaahotti taas esteiden ohi ja lähdöstä ei meinannut lähteä mun mukaan.. Vai oliko sillä sittenkin merkitystä kun tulin töistä kotiin, oli se keittiössä askarrellut stockkan lahjakorttini sekä avainkaulanauhan parissa…? Kun naureskelin matalalla äänellä koiralle ja haukuin sen hölmöksi.. Hmmm.. Ei voi tietää, ei.. Kontakteille ei huutanut ja tehtiinkin pelkästään a-estettä. Muutama toisto ja sen jälkeen pelkkää tyyliin putkijuoksua ja vasta siinä vaiheessa lähti liikkumaan taas normaalimmin. Voi tietysti olla sekin kun ollaan normaalisti käyty kokoonpanolla Maiju (+Elli) ja/tai Anu (+Tuittu, Luu, Nipsu) että kun kaverit ei oo mukana niin ei oo niin kivaa? Onkohan sitten Luu ollut meille terapiakoirana?!? Luu on kyllä Kiinan mielestä maailman paras bc. : )

Sunnuntaina kisailemaan ja otan siinä samalla Kinan kanssa jotain pientä mitä nyt harkkaesteinä on..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s