Voe mahoton!

..Oli Kiina tänään agilitytreeneissä.. Sillä oli kyllä huisin hauskaa, en tiedä oliko se vaihtanut normaalista jotenkin vapaalle, mutta kyllä mä sille nauroin ja niille sen toilailuille. On se aika hauska epeli vaikka vähän turhan pehmeä mun makuun, mutta ei ainakaan naurua puutu kun elää tuollaisen ”pullamössö” koiran kanssa. : D Kyllä tää sosiaalinen elämä (=lue baarissa käynnit ym : D) kärsii ku treenaa lauantai-iltaisin. Tosin ei mua haittaa koska agility yleensä aina menee hippailun edelle.. Huom, ei aina.. Jos on tosi kivat pirskeet tiedossa.. ; )

Aloitettiin kontakteilla, tyhmä minä palkkasin siitä että se katsoi mua kun päästin sitä kulkemaan vapaalla. Voi että ihminen saa kyllä pilattua kaiken mitä on opittu tuollaisella tyhmällä käytöksellä. Mä kun en aina ihan hirveästi ajattele. : D Tehtiin toistoja lelupalkalla. Ekaa kertaa ikinä. Ja hyvin toimi, kierrokset nousee niinkin paljon että neitiläinen unohti ihan mitä piti tehdä kun Anu oli lelun kanssa odottamassa. Pakko oli ottaa remmi käyttöön, siis erinomaistahan se on että kierrokset nousee Kinalla. Ja siksi vielä remmi että saadaan tosi hyviä nopeita toistoja. Edistymistä ei ehkä tällä kertaa havaittu ja ehkä ne kontaktit ei oo viä valmiita kisoihin, mutta hiljaa hyvä tulee.. Kyllä järkevällä treenaamisella niistä saadaan järkevät. Hieno koira, sitä huonompi äiskä. : D

Sitten aattelin et tehdään ihan suoraa juoksupätkää, hypyt vähän vinossa että niitä joutuu ihan inasen hakemaan. Ekaks kolmella hypyllä, sitten loppujen lopuksi niitä taisi olla 6kpl. Yksi hyppy oli vähän huonossa linjassa ja Kina ei meinannut hypätä sitä ollenkaan. Mutta kun se ohitti hypyn, se juoksi suoraan ”maaliin” Anun luokse palkalle. Ja tätä hinailua eestaas tapahtui enemmän kuin muutaman kerran, ainakin ehkä oppi ettei ohittamalla tule palkkaa. Mutta huomauttelin Kinaa jo siitä, että ei saa ohitella, mutta jokaisella kerralla kun se ohitti hypyn ja kun huomautin, muuttui meno hitaammaksi. Sain kuitenkin muutmia kertoja onnistuneita suorituksia helpotuksella joten sinänsä olen tosi tyytyväinen Kinan pätkiin. Tosi hyvin se ampuu maaliin monen hypyn kautta, ei siinä meikäläinen kunnon juoksulla pysy sitten millään perässä.

Välissä Kiina huilaili ja Anu puuhaili Tuitun ja Luun kanssa. Kina pääsi tekemään taas ratapätkää, samaa kuin äsken paitsi että alussa oli lisätty yksi hyppy ja kepit. Kepit (6kpl verkoilla) meni ihan jees, haki hyvin sinne kepeille ja keppien jälkeen piti viedä väärän putken suun ohi, Kiina taisi vaan pelleillä ja kaahotti jopa mun ohi sekä seläntakaa putkeen, sitten päätin huomauttaa sitä, meni läpi ja oli paljon paremmin kuulolla putkeen viennissä. Putkesta mentiin taas loppusuora (joku 6? hyppyä) palkalle. Lähti taas semmosta kyytiä, että oksat pois. On se Kiina kyllä aika epeli, se meni taas hissukseen (siis ei räykyttänyt) mutta silti tosi kovaa vauhtia. Yritin pysyä sen perässä, mutta mä taisin olla pari hyppyä siitä jäljessä kun kolme hyppyä oli maaliin jäljellä.. Tsiisus, kyllä olen tyytyväinen siihen vauhtiin millä se kulki. Lelupalkka apuohjaajalla on kyllä ollut niin menestys.

Tehtiin vielä pari remmitoistoa puomille ja a-esteelle, mä pidin vähän turhan löysää remmiä aalla ja pääsi tulemaan läpi. Kyllä ohjaaja on onneton.. : D Onneksi myös onnistuneet hyvät toistot lopuksi ja lelupalkalla, mä taidankin jättää namit pois koska oli lelusta ihan tohkeissaan. Kyllä oon ylpeä pikkuapinasta. Oli kyllä aikamoinen lavvantai-ilta, Kiina oli kyllä superhauska. : ) Ehkä se alkaa tulemaan varmemmaksi noissa jutuissa ja ehkä on hyvä tehdä välillä vaan aikalailla suoraa kutosvaihde-päällä-pätkää. Tekee selkeästi superhyvää! Nyt on mennyt jo monetko treenit putkeen, että oon ollut siihen tyytyväinen. Jeiii.

Lopuksi tehtiin taas tokojuttuja, seuraamista, käännöksiä oikealle (jossa oon muuten sairaan huono), luoksetulon stoppia (maahanmenoa), ruutua ja estehyppyä.  Anu oli sitä mieltä, että Kina tulee vähä turhan edelle seuraamisessa. Hyvä tietää, ehkä siksi kääntyminen vasemmalle on tuottanut enemmän harmaita hiuksia ja treenaamattomuutta kuin onnistuneita suorituksia. Sivulletulo saisi olla vähän taaempana, eli näitä aletaan treenaamaan. Kontakti on kuulemma hyvä, mutta mä haluan sen paikan vielä kuntoon, ettei sitten ehkä joskus (jos onnistutaan tunaroimaan ittemme vaikka avoimeen : D ) tarvi lähteä  korjaamaan. Remmivahvistusta kaippa sitten aattelin tehdä. Luoksetulon stopit maahanmenolla ja suullisella käskyllä ihan kivat niinkin vähäiseen treeniin verrattuna mitä me ollaan tehty. Ruutu oli ihan jees vaikka parilla kerralla epäröi tosi paljon, oli vähä epävarma oikeaan paikkaan menosta. Estehyppyä treenattiin kans namikipolla. Ihan jees toistoja saatiin.. : ) On se toko kyllä vaikeaa, mä en oikein tiedä onko musta pilkunviilaajaksi, mutta ehkä se on ihan hyvää vastapainoa aksalle, eipähän ainakaan tartte miettiä että juokseeko jne.. : ) Jospa me sitten otetaan kisadebyytti samaan aikaan Anun ja Luun kanssa. : ) Ai niin, tehtiin me vielä hommia herra kapulankin kanssa. Heittelin sitä Kinalle ja kivasti se sitä haki ja toi, ei meinannut lähteä kapulalle kun vein sen paikalleen ja tuntui että koira oli aika kuutamolla, mutta kun sen suuhunsa nappasi, kauheet kehut ja oli iha sairaan hieno juttu varmaankin Kinan mielestä. Kapulan palautus sivulle täytyy treenata erikseen, mutta oon niin tyytyväinen siihen koska tuntuu että hetki sitten se ei edes halunnut katsoa saatikka nostaa koko kapulaa. Ehkä se on hieno pieni koiranen. : )

Pätevä  Luusteri ja Kiinalainen pääsi (joo on tosi fiksua.. : P ) juoksemaan lopuksi. Kiina juoksutti Luuta putkeen. Ja näytti vähä hampaitakin Luulle ku se möykkäs vieressä, on ne melkoinen parivaljakko kun yhdessä mennä touhottaa.. Kiina muuten treenasi itsenäisiä kontaktejakin.. Ahahah. Mattorulla (siis kumimattoa) oli kentän reunassa mihin laitoin Kinalle pedin että oottelee siinä kun se ei ole radalla, siinä se oli 2on 2off asennossa ja katseli mua. Kaippa se hölmö luuli että sillä saa ruokaa ja taisi se saadakin kun tehtiin siitä temppu. Olis pitänyt kyllä saada videolle Kiinan touhuja, on se niin onnellinen pieni borderlapsi. Toivottavasti jatkossakin treenit menisi hyvin, nyt me tarvitaan paljon kivoja onnistuneita treenejä, koska se jos joku motivoi mua treenaamaan pikkuapinan kanssa. : )

Huomenna sitten Korrien tokoseminaariin, jaiks jännää! Mä oon varmaan kyl ihan kujalla siellä enkä tajua mistään mitään. Onneks Maijua (sori jo etukäteen : ) ) voi häiriköidä ja kysyä; ”mitä toi tarkoittaa, miks toi tekee noin, mitä tässä liikkeessä saa tehdä, saako antaa suullisen ja käsikäskyn, onks toi juttu oikeessa paikkaa, miks toi sanoo tolle noin, onks nälkä, mulla olis eväitä”.. Ja samaan malliin taitaa jatkua koko päivä. : )

2 thoughts on “Voe mahoton!

  1. Mä oon kans huono kääntymään oikealle! 😀 Koira alkoi jo oppia, mutta jotenkin mun pitää keskittyä siihen paljon enemmän, että saan käännöksistä napakat. Vasemmalle on niin paljon helpompaa käännähtää 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s