Tiistaina touhuiltiin taas

Nimittäin agilityä. : ) Omista koirista oli mukana Kina ja seurana meillä oli Anu, Luu ja Nipsu. Kiina pölkky on nyt tajunnut mitä Luu tarkoittaa, sen häntä alkaa vispaamaan ja hirveä kiskominen alkaa. Luu onkin nykyään Kiinan bc-bestis. Mä oon kyllä sitä mieltä et joskus Kinalle ehkä pitää hommata oma bc, niikö leikkikamuksi. : ) Elä lue rivien välistä, seuraava koira tuskin tulee olemaan bc. : D

Pörrö on pop : )

Tallille oli tuotu kisaesteet ja siinä oli aika monta putkea joten aattelin rakentaa jonkun iisin juoksuhyppyputkipätkän. Yllättävää, että tulihan siihen sitten jotain kinkkisempää, mm. backlappia, sylkkäriä jne.. Vaikeat putkeen irtoamiset jne.. Ekaksi tehtiin takaperin ratapätkää samalla siis muistuttaen Kinaa siitä että lelu on maalissa palkkana. Ekaksi siis putki-hyppy. Muutamia kertoja varasti suoraputkesta palkalle hypyn ohi, mutta toistoilla ampui oikein maaliin kyselemättä multa yhtään mitään. Hieno koira, jos siltä tuollainen vauhti löytyisi jatkossa, olisin enemmän kuin tyytyväinen. : ) Lisättiin pätkään taas esteitä, backlappia tehtiin aluksi niin, että Anu oli palkkaamassa kun sain käännettyä Kinan backlapin (hyppy) jälkeen putkelle. Hyvin Kina lähti hakemaan putkea, sinne irtoamisen kanssa ei ole ongelmia. : ) Kina on kyllä erikoinen, kun ennen hyppybacklappia lisättiin putki, kaahotti Kina hypyn ohi tosi moneen kertaan ja jouduin huomauttamaan sitä niinkiin monta kertaa et se meni iha lyttyyn.. Mutta teki ohjauskuviot tosi hitaasti, mutta kuitenkin.. Sai heti palkkaukset lelulla ja kehut ja itsetunto nousi ylös samaan tahtiin mitä se oli laskenut alas. : ) Ja toistoilla teki vauhdikkaasti ja haukkuen. Sylkkäri ei oikein meinannut sujua, se ei ollut meidän sen hetkinen juttu. Teki tosi hitaasti ja eikä oikein tullut käteen kiinni ja ja ja.. Teimme sitten lopussa ihan namilla sylkkäreitä niin kyllähän se Kina ne aivan upeasti teki. Tiedä aina mitä sen päässä liikkuu. : ) Ratapätkä saatiin tehtyä kokonaisuudessa (10 estettä) ilman sitä sylkkärihässäkkää koska ideana oli tehdä nopeita pätkiä. Kyllä olin ihan tyytyväinen vaikka lopussa vähän tuppas hyytymäänkin, mutta nykyään kestää paljon enemmän toistoja kuin ennen.

Lopuksi tehtiin vielä kontakteista puomia ja a-estettä. A-este on tosi nopea ja Kiina nykyään komentaa mua päästämään sen sinne, siksi oonkin vähän alkanut valikoimaan millä remminnykäisyllä se sinne pääsee. Eli silloin kun se möykkää kaikista eniten ja kiskaisee, se pääsee esteelle. Puomia tehtiin ekaksi pelkkää kontaktialuetta ja siirryttiin muutamien toistojen jälkeen tekemään koko estettä. Nyt Kina räyhäs mulle et päästä jo juoksemaan. Kivaa! Kyllä se sitten vauhdilla juoksikin alastulolle ja hienosti hakee pysäytyksen itse. Mahtiapina : )

Treenien jälkeen on tullut pohdittua yhtä sun toista, sitäkin että miksi olen palkannut niin pitkään kädestä vaikka oon ollut aina sitä mieltä että apuohjaaja palkkaa tai palkka on jätetty eteen sen takia että saadaan irtoavuutta koiraan. Mutta itsensä soimaaminen ei tässä tilanteessa auta, positiivista on kuitenkin se, että mä näen että Kinassa on potkua oikeasti juoksijaksi mutta vaikeinta tässä on se, että miten se saadaan sitten kisoihin ja se sama fiilis aina päälle. Se miten tuo pikkuapina läks ”käsistä” kyselemättä yhtään mitään minne pitää mennä tuntuu kivalta. Varmuus tuo aivan selkeästi vauhtia. Ja niinkuin kasvikselle sanoin, että mä en oo sellaista tyyppiä kuka luovuttaa jos ei heti ensi kerrasta onnistu vaiks kisat. Sitten yritetään kahta kauheemmin. Mulla kuitenkin meni 5-6 vuotta aikaa saada Inka toimimaan niin miten se toimii nykyään eli käytännössä kunnioittaa mua siellä radalla. Mutta se vei aikaa, rahaa, itkua ja suunnattomia vitutuksia. : ) Ei sekään ollut helppoa, mutta jälkeenpäin voi sanoa, että helkkarin hyvä että näin on käynyt. Sehän olis aivan perseestä jos olis kaikki helppoa.. (Katkerana tätä kirjoittelen hahahah : D) Mutta kyllä mä uskon ja luotan että Kiina tulee starttailemaan viralliset starttinsa ennen kesää ehkäpä.. Katsotaan miten tilanne tästä kehittyy. Kaikista vaikeinta on sen oman fiiliksen ylläpitäminen vaiks kaikki meniskin ihan päin sitä itteensä. Mutta kun sen fiiliksen voittaa niin luulis olevan jo vähän viksumpi. : )

6 thoughts on “Tiistaina touhuiltiin taas

 1. Joko Kinalla alkaa kepit olla kisakunnossa kun hyppyradoille meinaatte mennä? Ruulla on tällä hetkellä vielä 5 verkkopalaa käytössä, eli matkaa valmiisiin kappeihin on vielä jonkun verran…

  Tosi kiva on muuten tämä teidän uusi blogi!

  Terkkuja Kinalle!

  T: Mirkku+lauma

  • Hehe, ei meillä kepit oo vielä kunnossa. Niitä treenattiin varmaan tammikuussa viimeksi ja sitä ennen syksyllä. Sulais nyt lumet niin pääsis kotipihassa treenaamaan kans keppejä.. Et meillä on vielä enemmän matkaa kuin teillä, mutta toi kisaamaan heitto taitaa jäädä tosiaan heitoksi kun ei olla valmiita. 🙂 Enemmänkin käytäis hakemassa vähän ärripurrifiilistä radalla..

   Kiitos, muutenkin tää blogi toimii paljonpaljon paremmin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s